Olivia Eko


Olivia Eko är ett familjeföretag strax utanför Vedum, mitt i Västra Götaland. Gården ligger i ett gammalt jordbrukslandskap där åkrarna och beteshagarna omgärdas av stengärdsgårdar. Här finns enbart småskaliga jordbruk.

På Olivia Eko finns Carina, en fantastisk människa med verkligt stort intresse för ekologiska produkter samt hur man kan samarbeta för att få ut så mycket som möjligt av produkterna. Hon odlar själv hallon och havtorn, samt har bin som gör en sagolik honung. Hennes kallpressade rapsolja är jättefin och hon smaksätter även en del med egenodlad vitlök. Rapsen får en bonde i närheten som använder rapskakan som foder, och Carina förädlar sedan oljan.

Utöver det gör hon fantastiska drycker med smak av hallon, vinbär och havtorn, vilka är ett måste om man gillar alkoholfria drycker med smak av sommar. Hennes rabarbersaft är helt underbar – kyl den, blunda, drick och bara njut och längta till våren när de första rabarberna kommer. Är du i närheten, åk in och köp lite härliga produkter i gårdsbutiken!

http://www.oliviaeko.se